administrator

Contractul pentru modernizarea iluminatului public în Vulcan  a fost semnat  de către Primarul Municipiului Vulcan - Cristian Merișanu. Semnarea contractului de finanţare pentru proiectul privind „Modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Vulcan” a avut loc în data de 08.12.2020.

”Este un proiect așteptat de mută vreme de cetățenii municipiului Vulcan și iată că devine realitate. Banii Europeni sunt o prioritate importantă pentru modernizarea Vulcanului, iar acesta este primul proiect”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu.

În cadrul proiectului, se vor înlocui corpurile de iluminat existente (1.468 de lămpi vechi) şi vor fi montate alte 1.787 de lămpi moderne. Astfel, rețeaua de iluminat din Vulcan va fi extinsă, vor fi amplasaţi 104 noi stâlpi şi tot atâtea corpuri de iluminat stradale cu tehnologie LED.

Proiectului vizează și modernizarea sistemului de iluminat, prin implementarea unui sistem de telegestiune. Vor fi amenajate 28 de treceri de pietoni inteligente și vor fi instalate 8 kituri fotovoltaice.

Valoarea totală a proiectului este de 13,2 milioane lei, din care 10,7 milioane lei sunt bani europeni nerambursabili. Perioada de implementare este de 35 de luni.

Close Search Window