administrator

Evenimentul de astăzi dedicat artistului Constantin Brâncușiu, organizat de Primărie și Consiliul Local și găzduit prin amabilitatea doamnei prof. Malvine Socaci – director al Liceului Tehnologic Mihai Viteazu, a permis accesul tuturor celor prezenți la date și informații extraordinare din biografia și opera marelui nostru artist plastic.

Mulțumim domnului Ovidiu Rizopol pentru că a acceptat să susțină o adevărată lecție despre Brâncuși în fața unui auditoriu format mai ales din tineri.

Consilierul local Dorel Șchiopu și-a adus cu prisosință contribuția la substanța evenimentului printr-o abordare istorică – militară și profund patriotică a temei brâncușiene din Tg Jiu, dedicată eroilor români din Primul Război Mondial.

Emeric Szuhanek a reușit să creeze pentru tineri o punte de legătură între opera monumentală de la Tg. Jiu și una dintre cele mai înalte virtuți umane: voluntariatul, care înnobilează viața oricărui om care alege să fie la un moment dat, voluntar.

Pentru tot ceea ce invitații de astăzi au reușit să facă de-a lungul anilor în viața comunității din Vulcan și Valea Jiului, primarul Vulcanului – ing. Gheorghe ILE, le-a acordat acestora Meritul Cultural și Meritul Civic.

Close Search Window