administrator

La sfârșitul săptămâniI trecute (28 februarie – 1 martie), la Școala Gimnazială nr. 6 și la Centrul "Șansa" din Vulcan s-a desfășurat concursul de șah "Cupa Dragobetelui".

Competiția, care a ajuns la cea de-a 4-a ediție, este organizată de C.S.M. "Mihai Viteazu" Vulcan și de Consiliul Local al Municipiului Vulcan și a atras peste 120 de șahiști din Timișoara, Sînandrei, Arad, Pecica, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Petroșani și Vulcan.

Șahiștii s-au confruntat la trei categorii de concurs șah clasic (Open General, Under 1600 ELO și U1200 ELO pe durata a șapte runde, (90 minute – timp de gândire/ jucător la prima categorie și 60 minute / jucător la celelalte două categorii).

În ultima zi de concurs (duminică – 1 martie), a avut loc și un concurs de șah rapid (timp de gândire: 15 minute / jucător), destinat debutanților. Arbitrul competiției a fost experimentatul Partenie Mihai, din Timișoara.

Având în vedere numărul mare de participanți, organizatorii au decis dublarea premiilor la secțiunile U1600 și U 1200, astfel încât, la terminarea concursului, au fost acordate premii separat, fetelor și băieților.

La finalul celor 7 runde, câștigătorii au fost:

Open General
Locul I: Gheorghe Scurhan (Petroșani)
Locul II: Alin Guliaș (Vulcan)
Locul III: Alexandru Balaban – Voia (Arad)
Locul IV: Daniel Cârjan (Rm. Vâlcea)
Locul I Veterani: Vasile Capriș (Vulcan)
Locul I Junioare: Diana Petculescu (Vulcan)
Locul I Juniori: Eduard Berechet (Vulcan)

U 1600 Băieți
Locul I: Raul Gircsis (Vulcan)
Locul II: Fabian Hălmăjan (Arad)
Locul III: Paul Stelian Păun (Sînandrei)

U 1600 Fete
Locul I: Flavia – Maria Sida (Timișoara)
Locul II: Monica - Georgiana Rădulescu (Sînandrei)
Locul III: Andreea – Monica Albescu (Petroșani)

U 1200 Băieți
Locul I: David Emanuel Rădoi (Petrosani)
Locul II: Ioan Valentin Luchin (Arad)
Locul III: Rareș Andrei Szedlacsek (Petroșani)

U 1200 Fete
Locul I: Ana – Maria Costea (Sînandrei)
Locul II: Andreea Elena Georgescu (Rm. Vâlcea)
Locul III: Carmen Antonia Șufan (Sînandrei).

Un premiu special din partea organizatorilor (Locul I la categoria "sub 8 ani") a fost primit de Rareș Apostu din Petroșani un copil ce promite foarte mult și care, deși nu a împlinit 5 ani, a reușit performanța de a se clasa pe locul 5 între băieții de la U 1200!

S-au acordat cupe (celor de pe locul I), medalii și diplome. La categoriile de șah clasic, premiile au fost și în bani.

La fel ca și la celelalte 3 ediții ale Cupei Dragobetelui, președintele Asociației "Rosa Multiflora", Costel Avram, a oferit surprize dulci tuturor participanților.

Participarea la această ediție a fost un record și asta – pe de o parte - demonstrează faptul că organizarea celorlalte ediții a fost foarte bună, iar pe de altă parte, numărul mare al participanților oferă Secției de Șah de la Vulcan un loc onorabil pe harta competițională a Federației Române de Șah.

Close Search Window